Diákhitel

SzemélyikölcsönSzemélyikölcsönszemelyikolcson.lap.hu/9-99hu16725424002004-11-14 00:00:002023-01-01 04:06:40Central Médiacsoport Zrt.centralmediacsoport@centralmediacsoport.hu2004
Hirdetés

Meghatározás

A Diákhitelt 2001-ben hívta életre a Magyar Köztársaság Kormánya. „A hallgatói hitelrendszer célja, hogy minden fiatal számára esélyt teremtsen a felsőoktatásban való részvételre, függetlenül az egyén, illetve családja anyagi teherviselő képességétől…” (Részlet a hallgatói hitelrendszerről és a Diákhitel Központról szóló 86/2006. (IV. 12.) Korm. rendelet 1. §-ából.) A diákok, illetve a családok többségének a továbbtanulás komoly anyagi terhet jelent. Szakértői becslések szerint egy átlagos magyar egyetemista, illetve főiskolás több mint 70 ezer forintot költ el havonta. Ez az összeg lényegesen nagyobb lehet, ha a hallgató költségtérítéses képzésben vesz részt, illetve ha családjától külön él. A diáklét teljessége a tanuláson és a puszta megélhetésen túlmutat: a többség tartalmas életre, a személyiséget gazdagító élményekre, kulturális kalandokra is vágyik az egyetemi, főiskolai évek alatt. A tartalmas időtöltés feltétele ezeknek az igényeknek a kielégítése, amely szintén jelentős költségekkel járhat. A diákok lehetséges pénzügyi forrásai között meghatározó szerepet tölt be a Diákhitel, amelyet eddig összesen több mint 290 ezren vettek igénybe. Az indulásunk óta sokak mindennapjait könnyítette meg ez a kedvező hitellehetőség. Azonban akadnak szép számmal olyan fiatalok is , akik csak a Diákhitel révén tanulhatnak tovább. Ez a fajta esélyteremtés a diákhitelezési rendszer legfontosabb küldetése. (diakhitel.hu)

Hirdetés

Ön azt választotta, hogy az alábbi linkhez hibajelzést küld a lap.hu oldal szerkesztőjének. Kérjük, írja meg a szerkesztőnek a megjegyzés mezőbe, hogy miért találja a lenti linket hibásnak, illetve adja meg e-mail címét, hogy az észrevételére reagálhassunk!

Hibás link:
Hibás URL:
Hibás link doboza:Diákhitel
Név:
 
E-mail cím:
 
Megjegyzés:
Biztonsági kód:
 
Mégsem Elküldés